Allt i flytbryggor, tillbehör och service

Om oss

Timbobryggan startade sin verksamhet i Kramfors i slutet av 70-talet av "Kalle My", Kalevi Myöhänen. Företaget låg granne med cellplastfabriken, och man började göra badlänsar, och flytkroppar till badbryggor, och badbryggor. Namnet kommer från "Timmerbom", en association till de flytande länsarna.

Under 80-talet utvidgades verksamheten till Ösmo, där man så småningom gick ihop med Nynäsbryggan, som tillverkade träbetongbryggor. Tillverkning skedde både i Kramfors och i Ösmo.

År 2006 gick Kalle i pension och företaget övertogs då av Janne och Ileana, en ny generation som hade för avsikt att driva företaget vidare i samma anda.

 /jobbar-uppl-vasby.jpg

Våra ambitioner är PERSONLIG SERVICE, KVALITET, TRYGGHET OCH KONTROLL.

Vi har inte för avsikt att låta företaget växa, eftersom vi då inte kommer kunna ha samma kvalitetskontroll och samtidigt få jobba "på golvet" själva. Vi vill ta stort ansvar för vad vi levererar (se "Varför Timbobryggan?").

Vi tycker det är viktigt att våra kunder ska få ett personligt bemötande, därför har du som kund alltid kontakt med antingen Janne eller Ileana. Det är oss man träffar på båtmässa, vi svarar i telefon när du ringer, någon av oss lämnar offert, vi tillverkar produkten och vet exakt hur den är gjord, vi levererar produkten till dig, och det är oss du ringer efteråt om något händer. Vi vill ta ansvar, och vi vill leverera en produkt vi kan stå för.

Självklart är vi också med i branschorganisationen Sweboat, och i Svenska Bryggleverantörers förening. Genom att välja ett företag anslutet till branschorganisationen ska du som kund känna dig tryggare då det ställs vissa krav på dessa företag. Ex.vis har man förbundit sig till att följa ARNs utslag.

Vi vill också ta hänsyn till miljön och gör vårt bästa för att arbeta så miljövänligt vi förmår. Vi vill gärna gynna företagande i Sverige, små- och medelstora företag som oss själva. Därför gör vi, i den mån det går, våra inköp från andra företag som tillverkar sina produkter i Sverige.

/batarna.jpg

Vi är måna om materialval och har långa relationer med våra leverantörer. Vårt virke väljs ut speciellt för oss och är senvuxen furu från norra delen av Sverige. När det gäller betong och cellplast har vi löpande kontakter med dessa leverantörer för att använda oss av de för oss bästa kvaliteterna.

Nedan kan du se några bilder från när vi tillverkar träbetongmoduler.

Här klipper Janne till armeringsnäten som ska gjutas in i betongen.

 /gjutning-2.jpg

Sen gjuts pontonerna, åtta i taget, med ett uppstickande fästjärn i varje hörn.

/gjutning-1.jpg

Sen reglar vi upp pontonerna, och däckar dem med trädäck.

/bygg-trabetong.jpg

/bygge-av-moduler-2.jpg

De färdiga modulerna, byggda på en flytponton och trädäckad till en längd av 4,5 meter, transporteras ut till kund på lastbil. De lyfts ner i vattnet så nära platsen de ska ligga på som möjligt, och där bygger vi ihop bryggan som den ska se ut. Så här kan det se ut vid lossning, innan vi har byggt ihop bryggan.

/sjosattning.jpg

Här har vi burit ut virket och ska börja bygga ihop. 

 /bygg-ihop-tullinge.jpg