logo-image

Flytbryggor, badbryggor och betongpontoner samt tillbehör

Så här jobbar vi

Våra ambitioner är PERSONLIG SERVICE, KVALITET, TRYGGHET OCH KONTROLL.

Vi har inte för avsikt att låta företaget växa, eftersom vi då inte kommer kunna ha samma kvalitetskontroll och samtidigt få jobba "på golvet" själva. Vi vill ta stort ansvar för vad vi levererar (se "Varför Timbobryggan?").

Vi tycker det är viktigt att våra kunder ska få ett personligt bemötande, därför har du som kund alltid kontakt med antingen Janne eller Ileana. Det är oss man träffar på båtmässa, vi svarar i telefon när du ringer, någon av oss lämnar offert, vi tillverkar produkten och vet exakt hur den är gjord, vi levererar produkten till dig, och det är oss du ringer efteråt om något händer. Vi vill ta ansvar, och vi vill leverera en produkt vi kan stå för.

Självklart är vi också med i branschorganisationen Sweboat, och i Svenska Bryggleverantörers förening. Genom att välja ett företag anslutet till branschorganisationen ska du som kund känna dig tryggare då det ställs vissa krav på dessa företag. Ex.vis har man förbundit sig till att följa ARNs utslag.

Vi vill också ta hänsyn till miljön och gör vårt bästa för att arbeta så miljövänligt vi förmår. Vi vill gärna gynna företagande i Sverige, små- och medelstora företag som oss själva. Därför gör vi, i den mån det går, våra inköp från andra företag som tillverkar sina produkter i Sverige.

timbobryggans arbetsbåt

Vi är måna om materialval och har långa relationer med våra leverantörer. Vårt virke väljs ut speciellt för oss och är senvuxen furu från norra delen av Sverige. När det gäller betong och cellplast har vi löpande kontakter med dessa leverantörer för att använda oss av de för oss bästa kvaliteterna.

Nedan kan du se några bilder från när vi tillverkar träbetongmoduler.

Här klipper Janne till armeringsnäten som ska gjutas in i betongen.

klipper armeringsnät till flytbryggor 

Pontonerna gjuts åtta i taget, med ett uppstickande fästjärn i varje hörn.

gjutning av träbetongbryggor

Pontonerna reglas upp, och däckas med trädäck.

träbetongponton reglas upp och däckas

här bygger timbobryggan träbetongbryggor

De färdiga modulerna, byggda på en flytponton och trädäckad till en längd av 4,5 meter, transporteras ut till kund på lastbil. De lyfts ner i vattnet så nära platsen de ska ligga på som möjligt, och där bygger vi ihop bryggan som den ska se ut. Så här kan det se ut vid lossning, innan vi har byggt ihop bryggan.

sjösättning av flytbryggor

Här har vi burit ut virket och ska börja bygga ihop.  

bygger ihop flytbrygga

UA-114306641-1 AW-1037765655