Allt i flytbryggor, tillbehör och service

Högre bad- och båtbryggor

 /sa-5-m.jpg

Dessa båt- och badbryggor har ungefär samma fribordshöjd som traditionella träbetongbryggor. Dessa bryggor är ytterst stabila, och relativt lätta. De går att bygga kortare (5,10 m) än träbetongbryggor (minst 8 m), de ligger grunt i vattnet och tål att ligga mot botten. De fungerar också mycket bra att använda till arbets- eller nöjesflottar med motorfäste, och man kan montera y-bommar på dessa bryggor.

Våra badbryggor är byggda av tryckimpregnerat furu (NTR-A). Flytkropparna består av helgjutna, cellplastfyllda PE(polyeten)-rör. Fribordshöjden är ca 45 cm.

Vi har tillverkat och sålt dessa bryggor i mer än 30 år. En del av de äldsta bryggorna används fortfarande. Alla delar finns att köpa som reservdelar om man vill renovera bryggan.

Badbryggorna tål att frysa in i isen. Däremot kan de flyttas om det är isrörelser. De är relativt lätta om man vill dra upp dem på land, och flytkropparna är mycket tåliga.

Bryggorna förankras med kätting och sänken, alternativt med rör i botten.

De går att bygga på många olika sätt. Standardbredd är 2,00 och 2,40 m. Längden är 5,10 eller kortare. De går att bygga ihop på längden och på bredden.

För broschyr, klicka på länken här: Broschyr badbrygga hög och låg.pdf

Här nedan kommer några exempel på hur bryggorna har använts:

En lite längre brygga

 /sa-brygga-bredlot-2.jpg

En lång båtbrygga (innan den tagits i bruk)

 /sa-lang.jpg

Bastuflotte med staket och badstege

/bastuflotte.jpg

Stor arbetsplattform, 6 * 7,5 meter (under byggnation)

 /askolaboratoriet.jpg

Vår egen bojflotte/arbetsponton

 /bojflotten.jpg

Och så här ser de ut på land, travade på hög

 /sa-bryggor-i-hog.jpg