Allt i flytbryggor, tillbehör och service

Bryggtillbehör och bojar

Vi tillverkar själva många av de tillbehör vi säljer.

Vi köper in råmaterial som plattstål, metallrör och fjäderstål. Kapar, slipar, bockar, stansar hål, svetsar och slipar mera. Sen lämnar vi produkterna till varmgalvanisering.

Exempel på våra egna produkter är bojtenar, landgångsupphängningar, båtringar, hörnjärn, ledade kopplingar (typ av gångjärn till badbryggor), hjulhus till landgångar, förankringsringar, bleck till badstegar, byglar till bojstenar och för ingjutning i landfästen, fästjärn för de runda pontonerna, t-järn och flytblockshållare till y-bommar.

Några av våra produkter:

Timbo-bojen

/boj-trosa-2.jpg

En rejäl boj med kort eller lång ten. Flytblocken finns i storlekar från 40 liter och uppåt.

Badstege

/badstege-bengt.jpg

Vår badstege finns med 4,6 eller 8 steg. Den finns både som uppfällbar och inte uppfällbar. Den som inte är uppfällbar är enkel att montera av och på när man vill vinterförvara den. Den är gjord i varmförzinkad metall med steg av tryckimpregnerat furu (NTR-A).

Båtringar

/batring-ganga.jpg

Finns i några olika modeller och storlekar. Den på bilden tillverkas hos oss.

Landgångsupphängning

/djuro-bruksfladen-trabetong-med-stolpar-7.jpg

Den här hänger man upp landgången i på landsidan. Fördelen med att inte ha en gångjärnskonstruktion är att den tål hårt slitage och ändå håller landgången på plats. Flytbryggor rör sig mycket, och då blir det rörelser i landgången. Därför behöver landgången möjlighet att röra sig lite flexibelt. Här hänger landgången ner av sin egen tyngd utan att vara fastsatt vid landfästet. Den del som ligger på bryggan har hjul så att landgången kan rulla lite fram och tillbaka.

/landgang.jpg

Brygg-pollare i trä

/pallare.jpg

Pollare i aluminium

/rixopollare.jpg

 

Livhanken

/livhanken.jpg

Livhanken är precis vad namnet säger- när ingen ser eller hör kan livhanken rädda livet på dig.

Det är ett enkelt räddningssteg som fästs på en y-bom eller på bryggkanten. Den gör att man kan ta sig upp ur vattnet på egen hand om man har ramlat i vattnet.

Vi tror att många inte tänker på hur svårt det är att faktiskt ta sig upp ur vattnet när man har ramlat i. Många olyckor sker när man är ensam vid båten, och de sker därför att man inte har någon hjälp att ta sig upp. Därför är Livhanken en fantastisk uppfinning, med enkla medel kan man klara livet.

Vi är återförsäljare för Livhanken, och vill du läsa mer så finns länken till deras hemsida i högerkanten.

Stolpar för el-, vatten- och belysning

 /utsikten-01.jpg

Vi är återförsäljare för svensktillverkade och vädertåliga el- och belysningsstolpar i rostfritt stål, tillverkade av Utsikten Konstruktioner (se länk till deras hemsida i högermarginalen).

Stolparna erbjuder stor flexibilitet och kan skräddarsys efter dina önskemål. Välj den typ av pollare som passar dina behov och komplettera med armatur, tappkran, slanghållare, låsanordningar, kw-mätare, mm.

Kontakta oss gärna så berättar vi mer och kan hjälpa dig att sy ihop en stolpe enligt dina önskemål.